Forside

Dansk Mølledag 2022

 

Til Dansk Mølledag 2022 inviterer Museum for Forsyning og Bæredygtighed indenfor på den historiske Dorf Møllegaard til en dag med hyggelige aktiviteter for hele familien.


Kom og oplev de gamle møller i arbejde, hjælp mølleren i skattejagten – Jagten på det gyldne korn og mal dit eget mel i en håndkværn. Det nymalede mel kan du tage med hen til bålet, hvor du kan lave dej til pandekager, som du kan bage over bålet.

Du har også mulighed for at gøre en god handel ved boderne, hvor der sælges spændende produkter og lokale råvarer. I køkkenet står husmoderen ved komfuret - følg med i hendes arbejde og smag hendes nylavede rabarbergrød. 

 

Mølledagen er en spændende mulighed for at få et kig ind i både mølleriets og landbrugets historie. På Dorf Møllegaard har der været drevet mølledrift siden 1600-tallet og helt frem til 1990’erne, blev der produceret strøm til gården i vandmøllen. 

 

Dansk Mølledag er en tilbagevendende begivenhed, hvor mange af landets gamle møller er åbne for besøgende. I den sammenhæng er Dorf Møllegård ganske unik. Det er nemlig det eneste museum i Danmark, hvor der findes et dobbeltfungerende anlæg, altså både vand- og vindmølle. Tillader vind og vejr det, vil vindmøllens sejl blive sat, og der kan kværnes korn til mel som i gamle dage.

På Mølledagen vil de besøgende have mulighed for at deltage i en spændende rundvisning om Dorf Møllegaards historie og de mennesker, der levede på gården.

Der er også rig mulighed for at nyde den skønne natur omkring møllegården og købe en kop kaffe i gårdens café.

 

I forbindelse med Mølledagen er der også premiere på Museum for Forsyning og Bæredygtigheds nye specialudstilling: LORT – skidt eller skat? Der handler om gødning, både som problem og som naturressource.

Der kan læses mere omkring LORT - skidt eller skat? her.


Information:

Startdato: 19-06-2022 10:00
Slutdato: 19-06-2022 16:00
Sted: Storskovvej 39, 9330 Dronninglund
Arrangør: Dorf Møllegård

Museum for Forsyning og Bæredygtighed

Dorf Møllegård
Storskovvej 39
9330 Dronninglund
 
Tel.: 98 84 31 05
E-mail: post@museummoss.dk
CVR: 50827216

Åbningstider og priser

Dorf Møllegård er åbent dagligt i juni, juli og august.

Voksne: 75,-
Børn: Gratis

Vildmosemuseet kun åbent for arrangementer.
Se flere priser

Tilmeld nyhedsbrev

Fornavn:
Efternavn:
E-mail:
Jeg vil:

OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.