Forside

Ph.d.-projekt Vildmosemuseum

 

Museum for Forsyning og Bæredygtighed gennemfører i perioden 2023-2029 Ph.d.-projektet “Formidlingsmetodens betydning for tiltrækning og relevans for brugergrupper med henblik på afklaring af udstillingsprincipper på det nye Vildmosemuseum”.

 

Projektet foregår i samarbejde med Århus Universitet, Institut for Kommunikation og Kultur, Museologi, og skal gennem indsamling af forskellige typer data, for eksempel statistik, observation og interview analysere hvilke typer af formidling, der formodes bedst at tiltrække potentielle lokale brugere. Teoretisk tager projektet afsæt i Pierre Bourdieus kultur- og smagssociologi, i denne sammenhæng særligt hans begreber Habitus og Kapital. Dertil kommer John Falks teorier om identitet som motivationsfaktor for museumsbesøg.

 

Forskningsprojektet skal understøtte museets arbejde med at sikre, at formidlingen på det nye Vildmosemuseum bliver i det bedst mulige format i forhold til de lokale brugere, som museet ønsker at tiltrække til museet. Projektet er derfor en meget væsentlig del af arbejdet for at lave det bedst mulige nye Vildmosemuseum i Brønderslev, og samtidig er det ganske enestående, at et museum laver forskning af de potentielle brugere før det sætter gang i udstillingsdesign og tager beslutning om formidlingsmetoder.

 

For yderligere information: kontakt museumsdirektør Anne Provst på telefon 30613674.

Museum for Forsyning og Bæredygtighed

Dorf Møllegård
Storskovvej 39
9330 Dronninglund
 
Tel.: 98 84 31 05
E-mail: post@museummoss.dk
CVR: 50827216

Åbningstider og priser

Dorf Møllegård har åbent alle dage kl. 10-16.

Voksne: 75,-
Børn: Gratis

Vildmosemuseet kun åbent for arrangementer.
Se flere priser

Tilmeld nyhedsbrev

Fornavn:
Efternavn:
E-mail:
Jeg vil:

OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.