Forside

KIG IND - Pressemeddelse

 

KIG IND – følg med i genopstandelsen af det ny VILDMOSEMUSEUM


Du ser det allerede på afstand. Der er lys i vinduerne på den gamle fabrik på Nørregade 35 og nogle går rundt inde i bygningen. Hvad sker der her og hvad laver man derinde?


Lys i vinduerne
Lyset tiltrækker dig og du må hen til vinduerne og se hvad der sker inde bag facaden. Du kigger ind, bag vinduet hænger der talebobler ned fra loftet. På en af taleboblerne står: ‟Det ny vildmosemuseum skal være et hverdagsrum, hvor man kommer dagligt uden man føler at være på museum”. Mellem taleboblerne kan du se skygger af mennesker på vægge, loft og gulv, der bevæger sig rundt i rummet – det føles næsten som der allerede er masser af liv i bygningen. Du bliver nysgerrig og går videre langs bygningen til det næste vindue – hvad mon der gemmer sig her.

Bag vinduet hænger der flotte illustrationer, der viser nogle af tankerne om indretningen af det kommende vildmosemuseum.

Wow… man kan bevæge sig op gennem et hul i bygningen og kigge ud over Rhododendronparken og byen - det ser vildt spændende ud!

 

Det nye Vildmosemuseum om aften med lys i vinduerne

 

Genopstandelsen af det ny Vildmosemuseum
Ovenstående skitserer Museum for Forsyning og Bæredygtigheds planer for den allerførste formidling i det ny Vildmosemuseum, hvor man som borger eller besøgende i Brønderslev kan følge med i museets genopstandelse på allernærmeste hold. Fra de allerførste tanker til de færdige skitser og visualiseringer. Fra byggepladshegnet bliver sat op til dørene slår op og man kan komme ind på det ny Vildmosemuseum.

 

Udstillingskonceptet hedder KIG IND – genopstandelsen af det ny Vildmosemuseum”. Formålet er at gøre museumsbygningen levende allerede fra starten og give lokalbefolkningen i Brønderslev muligheden for at følge med i de allerførste tanker og streger, der i de kommende år skal forvandle bygning 3 til et attraktivt og levende museum. Konceptet lanceres på baggrund af dels egenfinansiering og dels eksterne midler, som museet er i gang med at søge.

 

Med KIG IND ønsker Museum for Forsyning og Bæredygtighed at åbne først vinduerne og siden dørene ind til det ny Vildmosemuseum i Brønderslev. Projektet er første skridt på rejsen, hvor museet gennem alle byggeriets faser vil formidle genopstandelsen af det ny Vildmosemuseum på allernærmeste hold. Fra de første streger og skitser til de færdige visualiseringer, fra byggepladshegnet sættes op til dørene åbnes til det ny Vildmosemuseum i 2024.

 

For yderligere information kontakt:
Museumsdirektør Anne Provst
Mail: ap@museummoss.dk | Telefon: 30613674

Museum for Forsyning og Bæredygtighed

Dorf Møllegård
Storskovvej 39
9330 Dronninglund
 
Tel.: 98 84 31 05
E-mail: post@museummoss.dk
CVR: 50827216

Åbningstider og priser

Dorf Møllegård har åbent alle dage kl. 10-16.

Voksne: 75,-
Børn: Gratis

Vildmosemuseet kun åbent for arrangementer.
Se flere priser

Tilmeld nyhedsbrev

Fornavn:
Efternavn:
E-mail:
Jeg vil:

OK
Cookie information

Dette websted anvender cookies til at registrere, hvordan du og andre benytter hjemmesiden.
Disse oplysninger bruger vi bl.a. til at se, hvordan vi kan forbedre den for dig som bruger. Læs mere.